Terug naar het overzicht

Boerenmarkt @Kaprijke

Korte Keten floreert als boeren en consumenten, producenten en bezoekers aan hetzelfde zeel trekken. Voldoende verkoop maakt dat de markt loont voor producenten. Een ruim genoeg aanbod en een fijne ambiance maakt dat mensen graag komen.

In Kaprijke ben je elke zaterdagochtend welkom op de Boerenmarkt. Je vindt er heerlijke lokale producten; brood, verse groenten en fruit, verse zuivel, verse vis, eieren, bereide maaltijden, lokale biertjes, koffie, en nog veel meer artisanale producten. Volle bak beleving,  plezante sfeer, leuke babbels en verrassende ontmoetingen.

De idee van de boerenmarkt in Kaprijke sluimert al enkele jaren. Schakel zag het potentieel en zocht als gangmaker de samenwerking met de gemeente om het project echt handen en voeten te geven. De aanwezigheid van een sterk lokaal bewustzijn, en de ecosystemische kijk van Schakel blijken een succes. Via de methode van Platform Design doken we in de gedeelde uitdaging:

‘Hoe kan de boerenmarkt een platform zijn waar iedereen beter van wordt en waar korte-keten-producenten een goede voedingsbodem krijgen?’


 

De boerenmarkt is een groei- en ontwikkelplek voor alle betrokkenen. Een plek van verhoogd bewustzijn, gedeelde verantwoordelijkheid, samen aanpakken en ondernemen:

  • We creëren samen waarde en gunnen elkaar succes.
  • We zien andere vormen van kapitaal, we verhogen de transactie. 
  • We krijgen meer begrip voor elkaars realiteit, belangen, verschillen en uitdagingen.
  • We ontdekken gedeelde belangen, ondanks schijnbare tegenstellingen.
  • We ondersteunen en helpen elkaar, delen kennis, expertise en inzichten.
  • We groeien samen naar collectieve verantwoordelijkheid en eigenaarschap.
  • We werken de belemmeringen weg die samenwerking in de weg staan. 
  • Samenwerking wordt een spontane reflex zelfs een indicator voor kwaliteit.
  • We streven naar wendbaarheid in rollen en rolverschuiving.
  • We zijn een deel van de florerende lokale gemeenschap.

“Er zijn zoveel getalenteerde en gepassioneerde mensen in de buurt, zoveel lekkere en mooie producten. Met de Boerenmarkt kunnen we hen een heel concreet platform geven. En zij maken de Boerenmarkt mee tot een succes, delen hun ideeën en gaan samenwerken. Die lokale dynamiek, met producenten en consumenten, is echt de toekomst.”

Welkom op Boerenmarkt Kaprijke
Elke zaterdag van 9u30 tot 12u30 - Oud Stadhuis, Plein 1 te Kaprijke

Info www.angar.be
Partner Gemeente Kaprijke

Artikels

Libelle (april 2022): "Eén van de leukste markten van België"

  

Route Magazine 2022 (Toerisme Oost-Vlaanderen)