Terug naar het overzicht

Cocreatief buurten

Hoe kan een buurt of een wijk aan de slag gaan rond de uitdagingen van die plek? Wat is de wezenlijke verandering die mensen graag zouden realiseren en/of geraliseerd zien? Wat kunnen de lokale actoren zelf opnemen? Wat is de rol van de overheid in het dynamiseren van de buurt?

In heel verschillende contexten, op diverse plekken zijn we de jongste tijd aan de slag.
In de stad en op de buiten. We laten buurtbewoners, handelaars, land- en tuinbouwers, medewerkers van lokale overheden, politici... en iedereen die zich betrokken weet op een plek aan de slag gaan. Samen. We sturen niet, maar versterken wat is en wat kan zijn. We bewaken het proces en zorgen ervoor dat iedereen mee is. Dat de uitdagingen én de antwoorden erop gedragen zijn. We experimenteren, testen, evalueren en sturen bij. En dan gaan we opnieuw aan de slag met datgene wat écht werkt, dat de buurt écht vooruit helpt.

Momenteel zijn we zo aan de slag op de nieuwe campus van HOGENT. Welke rol kan deze plek spelen voor zowel de studenten, de medewerkers van HOGENT als de buurtbewoners? We geven samen met alle betrokkenen vorm aan het Living Lab HOGENT en betrekken 'unusual supects' om samen de site vorm te geven.