Terug naar het overzicht

Cocreatief lokaal produceren en consumeren

Hoe kan een lokale voedselstrategie de gemeenschap versterken? Hoe creëren we een win-win-win-win voor producenten, verwerkers, handel en lokale consumenten. Wat kunnen we dan samen doen? Wat is er nodig?

De antwoorden bedenken we niet zelf, maar doen we samen met zo veel mogelijk bewoners. Elk vanuit hun eigen achtergrond, de eigen inzichten.

We zijn ook aan de slag met lokale voedselproducenten. Hoe kan een boer een faire prijs krijgen voor zijn producten? En ook appreciatie krijgen voor zijn werk en zijn product? Hoe kan hij in contact komen met de lokale gemeenschap en zelf actief bijdragen aan de community?

Op twee locaties in de Vlaamse Ardennen hebben we momenteel projecten lopen waarbij landbouwers hun brood verdienen, de nodige waardering krijgen met wat ze produceren en actief bijdragen aan de gemeenschapsvorming. Ontdek de gelukkige boeren en boerinnen op de Facebookpagina van het Vlaamse Ardennenrund en het Vlaamse Ardennenvarken. Om het vlees te proeven moet je in Etikhove of Zwalm zijn.