Ons speelveld

Schakel is voornamelijk actief rond plekgebonden, lokale uitdagingen. Daar voelen we ons thuis. Vandaag focussen we vooral op cocreatief buurten, cocreatief lokaal besturen, cocreatief herbestemmen van gebouwen, cocreatieve lokale voedselproductie en cocreatief lokaal zorg dragen voor elkaar. Hoe kan de lokale gemeenschap de complexe uitdagingen aangaan. Steeds met de focus op een maximale impact. En steeds met het hele ecosysteem op de radar.

 • Cocreatief lokaal besturen

  Cocreatief lokaal besturen

  Overheden en burgers worden steeds meer ‘partners’ in het maken van goede keuzes en het aanpakken van knopen in de samenleving. Een partnerschap dat gedeelde verantwoordelijkheid en deelhouderschap nastreeft.

  Lees meer
 • Cocreatief zorgen

  Cocreatief zorgen

  De zorgsector maakt belangrijke evoluties door: vermaatschappelijking, persoonsvolgende financiering, werkbaar werk, zelfsturing... zijn allemaal tendensen die de stakeholders van zorg in de richting van samenwerking en cocreatie sturen.

  Lees meer
 • Cocreatief buurten

  Cocreatief buurten

  Hoe kan een buurt of een wijk aan de slag gaan rond de uitdagingen van die plek? Wat is de wezenlijke verandering die mensen graag zouden realiseren en/of geraliseerd zien? Wat kunnen de lokale actoren zelf opnemen? Wat is de rol van de overheid in het dynamiseren van de buurt?

  Lees meer
 • Cocreatief herbestemmen van gebouwen

  Cocreatief herbestemmen van gebouwen

  Hoe kunnen we fysieke binnen- en buitenruimte een herbestemming geven die bijdraagt aan de uitdagingen van een lokale gemeenschap? Hoe kan de community rond een plek de ruimte zelf mee vormgeven?

  Lees meer
 • Cocreatief lokaal produceren en consumeren Cocreatief lokaal produceren en consumeren

  Cocreatief lokaal produceren en consumeren

  Hoe kan landbouw- en voedselproductie de lokale gemeenschap versterken? Wat kan een voedselstrategie voor een stad of gemeente betekenen? Wat kan dit impliceren voor iedereen die in de gemeente woont, werkt, onderneemt, school loopt of er zijn of haar vrije tijd doorbrengt?

  Lees meer